Website van Margot en Marius Meulenberg

Exposities Margot       Home       Contact info       Links      Exposities Marius

  MARGOT           
Nieuw werk
Glaskunst
Buitenbeelden
Wandkleden
Aquarellen  1
Aquarellen  2
Acryl 
MARIUS
Nieuw werk
  Grote beelden
    Buitenbeelden:
    Beton beelden   
    Diverse mat.
      
Kleine beelden:
    Vrouwen steen
    Overige steen   
     Glaskunst   

     Brons 

Vernieuwd  21-09-2021. 

 

 

 

 

 

Over de beelden van Marius.

Beeldhouwen heb ik geleerd in workshops en cursussen, bij het cultureel centrum de Kubus te Lelystad en bij de Vrije Akademie voor Beeldende Kunsten te Nunspeet, waar ik in 2006 het certificaat beeldhouwen verkreeg.

 

Meestal zijn mijn beelden gestileerde afbeeldingen van vrouwen, planten of abstracte vormen. Soms ook van dieren.

Inspiratiebronnen daarvoor zijn de prehistorische en primitieve kunst en de natuur. De vorm van de ruwe steen voor bewerking en het kleurpatroon er van zijn soms ook een belangrijke inspiratiebron. Waar mogelijk volg ik die vorm en het kleurpatroon om een optimale harmonie te krijgen tussen beeld en materiaal.  

Beelden maak ik in diverse materialen: natuursteen, glas, brons, staal en beton.

Ik streef bij het maken van een beeld doorgaans niet naar een zo natuurgetrouw mogelijke weergave, maar tracht de typerende kenmerken van het uitgebeelde te accentueren. Ter illustratie: bij een vlinder kan dat de tere doorschijnendheid van de vleugels zijn. Bij het uitbeelden van een vrouw staan de fors uitgebeelde brede heupen en ronde billen voor het typisch vrouwelijke en voor de vrouw als bron van nieuw leven. Het veel kleiner uitgebeelde en fragiele bovenlijf en hoofd symboliseren het jeugdige en meisjesachtige in de vrouw.